Skip to content Skip to footer

Renée Lundström

Mitt namn är Reneé Lundström och jag bor här på Södergård tillsammans med min sambo Peter Thalin och vår gemensamma son Månz -08 år. Vi köpte denna gården i Februari år 2009 och har nog i stort sett gjort om nästan så mycket som går att göra, givetvis får man nya idéer varje dag men man kan i alla fall säga att det inte riktigt ser ut som det gjorde när vi kom.

Jag har hållit på med hästar i stort sett hela mitt liv. Tjatade mig till att börja på ridskola när jag var 6 år. Herregud..jag var helt tokig i dessa djur. Min mamma kunde släppa av mig på ridskolan tidigt på helgmornarna och så kunde jag gå där hela dagarna och studera hästarna i hagen och bara drömma mig bort i flera timmar. Tittade, klappade (de som kom fram till staketen, vågade ju inte gå in själv när knappt ingen visste att jag var där), gick i stallgången, kände på lädret, luktade till och med på lädret. Har alltid älskat doften av läder i form av träns, grimmor sadlar mm. Längtade så det nästan gjorde ont i kroppen till den dag jag fick gå på lektion en gång i veckan. Ungefär 45 min fick man rida och sen var det en evig längtan till nästa gång man skulle få rida igen. Lyckan var enorm när man hade möjlighet att få en sköthäst att ta hand om. Borsta, borsta, pussa, och åter borsta på. Det var vissa saker som man skulle göra för att en gång i månaden få rida sin sköthäst helt själv en hel timme i ridhuset tillsammans med de övriga som hade sina sköthästar. Alla var nog lika lyckliga som jag!

Från denna tid fram till nu så har jag hunnit med att jobba inom travet med att bla köra in och träna travhästar, till att nu driva min egna hästverksamhet med en nu fulländad ridanläggning.