Skip to content Skip to footer

Ebba Thalin

Mitt namn är Ebba Thalin och jag är i stort sätt uppväxt här på Stall Södergård. När vi flyttade hit 2009 var jag 11 år gammal och hästar var det bästa jag visste. Många drömmar gick i uppfyllelse i samband med flytten och jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig hur gården skulle förvandlas till en riktig anläggning flera år senare.

Jag började på ridskola, som så många andra när jag var i 5 års åldern. ”Knattegruppen”. Efter lite olika anledningar slutade jag på ridskolan men tog upp ridningen bara en stund efter när jag fick lov att följa med Renée, min bonusmamma, till stallet. Därefter fick jag börja rida en liten shettis i stallet som vi höll till i. Den gjorde precis motsatsen till det jag ville. Jag vet inte hur många gånger jag ramlade av, eller blev nockad av denna busiga ponny.

Istället för att försöka vara smartare än en shettis så fick jag bli skötare på den perfekta läromästaren, en gammal b-ponny som gjort sitt på tävlingsbanan. En väldigt trygg häst att lära sig på, allt från att tränsa till att faktiskt åka på klubbhoppning med. Vi tränade regelbundet för tränare och denna ponny fick mig att få upp ögonen för hoppning.

Mycket har hänt sen dess, från att har haft en sköthäst några gånger i veckan till att ha flera egna i träning och tävling. Men det är givetvis en lång väg kvar till de högsta målen!

*Guld i Junior DM 2016
*Brons i Junior DM 2017
*Kvalad till Elmia Horse Show 2017
*9 plats i Falsterbo Amatour Tour 2019
*Guld i Senior DM 2019