Skip to content Skip to footer

När vi flyttade till Södergård 2009 så var det 9 st boxar i stallet med sadelkammare, foderrum och fikarum. Välbyggt men lite kalt för vår smak. Vi har efter hand renoverat och byggt om i omgångar.

Det första vi gjorde var att slå ut den mindre hörnboxen och göra en tvättstuga av den. Mycket mer välbehövligt! Att kunna tvätta samt ha möjlighet att hänga in allas täcken i värmen efter en regnig höstdag är viktigt.

 

Nästa projekt var att bygga en spolspilta. Mycket jobb men vi blev väldigt nöjda med resultatet. Kaklad och tempererad dusch.

Vi byggde sedan till det befintliga stallet med 88kvm. 4 st fölboxar på vardera 16 kvm. I denna del finns solarium som används flitigt till hästarna, framförallt under de kalla månaderna.

 

Vi fixade till fikarummet med tv, bord, stolar och värme men då det inte användes speciellt mycket gjorde vi istället om det till ytterligare en sadelkammare.

Vi har alltså två sadelkammare med lås där alla har var sin garderob där man förvarar sina sadlar och övrig utrustning. Snyggt, prydligt och lätt att hålla i ordning. Utöver detta har vi ytterligare förvaring för sådant som inte får plats nere i sadelkammaren.

När vi flyttade hit så fanns det en befintlig ridbana med måtten 19×38 m. Denna fixade vi iordning och monterade belysning runt. Denna ridbana har nu blivit en parkering istället som vi har stor nytta av.

Vi har istället anlagt en ny, bättre och betydligt större ridbana med måtten 40×70 m, sand & stenmjöl. Finns en läktare jämte som byggdes lite senare.

2015 byggdes det efterlängtade ridhuset upp. Ett stilfullt ridhus i svart, perforerad plåt upptill och ett stort ljusinsläpp i taket. Det är en mycket bra belysning som är uppmätt till att fylla hela hallen med så bra ljus som möjligt under de mörka tiderna. Underlaget är ett modernt fiberunderlag, speciellt framtaget för hoppning. Detta kommer från en av Sveriges största leverantörer inom ridunderlag, Expåra.

 

2019 byggdes ett ute-stall upp med 6 stora, luftiga boxar.

 

Under denna tiden på gården har det hänt en hel del med terrängen. Nu har vi både stora och små vinter hagar men också större sommarhagar för de hästar som ska gå på bete.

2009-2019